Održana 2. sjednica Posebnoga stručnog povjerenstva

Slika /Vijesti/2018/01 siječanj/11 siječnja/PSP/1.jpg

Predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković predsjedao je danas, u Banskim dvorima, 2. sjednicom Posebnoga stručnog povjerenstva za provedbu Strategije obrazovanja, znanosti i tehnologije i koordinaciju strategija i djelovanja na području obrazovanja i znanosti.

Po završetku sjednice, u izjavi za medije, ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak izvijestila je da su raspravljene dvije točke dnevnog reda. Riječ je o Akcijskom planu provedbe Strategije obrazovanja, znanosti i tehnologije (za dvogodišnje razdoblje) i Javnom natječaju za prijavu kandidata za voditelja i članove Ekspertne radne skupine za provođenje kurikularne reforme.

Povjerenstvo je revidiralo inačicu prijedloga Akcijskog plana koju je izradilo prethodno Povjerenstvo te se usuglasilo oko kriterija i načela formiranja Ekspertne radne skupine.

Zaključeno je da će se Akcijski plan u ponedjeljak, 15. siječnja 2018., uputiti u javno savjetovanje te temeljem pristiglih očitovanja doraditi. Istoga dana bit će raspisan i javni natječaj za voditelja i članove Ekspertne radne skupine.

Članica Povjerenstva Vesna Bedeković pozvala je sve zainteresirane za rad u Ekspertnoj radnoj skupini da se sukladno kriterijima i uvjetima jave na natječaj, a javnost i struku da se aktivno uključe u javno savjetovanje.

Unaprjeđenje odgojno-obrazovnog sustava i znanosti od strateške je važnosti, kako za razvoj društva, tako i za razvoj gospodarstva, te osobni razvoj svih građana Republike Hrvatske. Stoga je cilj ove Vlade postizanje najširega društvenoga suglasja oko ključnih pitanja koja su vezana uz reformu odgojno-obrazovnog sustava i znanosti u Republici Hrvatskoj.
 

Pisane vijesti | Andrej Plenković