Održana sjednica Savjeta za mlade Vlade RH

Pod predsjedanjem potpredsjednice Vlade i ministrice obiteljbranitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranke Kosor danas je održana konstituirajuća sjednica novog sastava Savjeta za mlade Vlade RH, kojem je prema Odluci Vlade mandat produžen s jedne na tri godine.

Pod predsjedanjem potpredsjednice Vlade i ministrice obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranke Kosor danas je održana konstituirajuća sjednica novog sastava Savjeta za mlade Vlade RH, kojem je prema Odluci Vlade mandat produžen s jedne na tri godine.

Članovi Savjeta za mlade upoznati su s izradom Izvješća o provedbi mjera iz Nacionalnog programa djelovanja za mlade u 2005. godini.

Na sjednici je predstavljen i prijedlog plana rada Savjeta za mlade u 2006. godini kojim je, između ostaloga, predviđena izrada sustava praćenja i evaluacije provedbe mjera Nacionalnog programa djelovanja za mlade te periodično izvještavanja Savjeta za mlade o provedbi mjera od strane zaduženih ministarstva, praćenje provedbe kampanje «Svi različiti, svi jednaki» i izvještavanje Savjeta za mlade od strane Nacionalnog odbora za praćenje provedbe kampanje, definiranje pojmova saveza mladih i krovne organizacije mladih (što će biti i jedna od tema II. Nacionalne konferencije mladih na Bjelolasici 3. srpnja ove godine) i slanje dopisa Hrvatskoj radioteleviziji sa zamolbom za emitiranjem emisija namijenjenih mladima.



Pisane vijesti