Održana sjednica Savjeta za mlade Vlade RH

Pod predsjedanjem potpredsjednice Vlade i ministrice Jadranke Kosor danas je održana sjednica Savjeta za mlade Vlade RH.

Pod predsjedanjem potpredsjednice Vlade i ministrice Jadranke Kosor danas je održana sjednica Savjeta za mlade Vlade RH.

Potpredsjednica Kosor izvijestila je članove Savjeta kako je Vlada prihvatila Izmjene i dopune Odluke o osnivanju Savjeta za mlade kojima je mandat članova Savjeta produžen s jedne na tri godine, a što ima za cilj povećanje učinkovitost rada Savjeta. U tom smislu rekla je kako je kao predsjednica Savjeta već uputila zahtjeve resornim tijelima za dostavu prijedloga za imenovanje svojih članova u Savjetu.

Članovi Savjeta izviješteni su na sjednici o sadržaju i zaključcima prve Regionalne konferencije mladih, koja se, u organizaciji Ministarstva obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti, održala u Kutini 26. i 27. listopada ove godine. Konferencija je okupila 95 sudionika iz pet hrvatskih županija – Brodsko-posavske, Sisačko-moslavačke, Bjelovarsko-bilogorske, Požeško-slavonske i Virovitičko podravske, a osim predstavnika Ministarstva obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti i udruga mladih, sudjelovali su i predstavnici županijskih i gradskih tijela. Zaključeno je kako mladi na lokalnoj razini još uvijek nisu dovoljno upoznati sa postojanjem i sadržajem Nacionalnog programa djelovanja za mlade, a u potpunosti nije zadovoljavajuća ni provedba pripadajućih mjera na lokalnoj razini nije pa je u tom smislu ova Konferencija pokazala izniman doprinos za napredovanje u provedbi Nacionalnog programa djelovanja za mlade. S obzirom na pokazanu vrijednost konferencija na lokalnoj razini na sjednici Savjeta okvirno je dogovoreno održavanje daljnjih regionalnih konferencija, od kojih bi se prva već u prosincu ove godine održala u Splitu, a druga tijekom siječnja iduće godine u Rijeci.

Na sjednici Savjeta predstavljen je Prijedlog Operativnog plana provedbe Nacionalnog programa djelovanja za mlade od 2006. do 2007. godine, a nakon što stručna radna skupina prikupi sva dodatna očitovanja isti će biti upućen u redovitu Vladinu proceduru.



Pisane vijesti