Održana sjednica Savjeta za mlade Vlade RH

Pod predsjedanjem potpredsjednice Vlade i ministrice Jadranke Kosor danas je održana sjednica Savjeta za mlade Vlade RH.
Članovi Savjeta izvješteni su o Nacionalnoj konferenciji «Mladi i društvo u tranziciji» koja se održala na Bjelolasici od 3. do 5. lipnja.


Pod predsjedanjem potpredsjednice Vlade i ministrice Jadranke Kosor danas je održana sjednica Savjeta za mlade Vlade RH.

Članovi Savjeta izvješteni su o Nacionalnoj konferenciji «Mladi i društvo u tranziciji» koja se održala na Bjelolasici od 3. do 5. lipnja ove godine u organizaciji Ministarstva obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti. U radu Nacionalne konferencije sudjelovali su predstavnici udruga mladih, studentskih udruga, mladeži parlamentarnih političkih stranaka i vjerskih zajednica, te predstavnici postojećih Vijeća za mlade i županijskih povjerenika za mlade, Vijeća Europe i drugi međunarodni predstavnici zajedno sa stručnjacima iz ovog područja, s ciljem unošenja više razine sustavnosti i učinkovitosti u provođenju Nacionalnog programa djelovanja za mlade, unaprjeđenja uloge mladih u procesima priključenje EU kao i razmatranju raznolikog pojmovlja vezanog uz udruženja mladih kako bi se isti mogli pretočiti u zakonske okvire.

Na sjednici je prihvaćeno i Izvješće o provedbi Nacionalnog programa djelovanja za mlade te je raspravljano o dosad poduzetim i za budućnost planiranim aktivnostima. Na inicijativu potpredsjednice Kosor Vladi će se uputiti zahtjev za produženje trajanja mandata članovima Vijeća za mlade s jedne na tri godine. Također će biti upućen i prijedlog za osnaživanjem funkcije povjerenika za mlade u ministarstvima podizanjem na razinu pomoćnika ministra.



Pisane vijesti