Održana sjednica Vijeća za djecu Vlade RH

Pod predsjedanjem potpredsjednice Vlade i ministrice obiteljbranitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranke Kosor danas je održana sjednica Vijeća za djecu Vlade RH na kojoj je potpredsjednica Kosor dodijelila priznanja i zahvalnice novinarima i radio postajama za sudjelovanje i posebna dostignuća na projektu «Volim svoju obitelj».

Pod predsjedanjem potpredsjednice Vlade i ministrice obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranke Kosor danas je održana sjednica Vijeća za djecu Vlade RH na kojoj je potpredsjednica Kosor dodijelila priznanja i zahvalnice novinarima i radio postajama za sudjelovanje i posebna dostignuća na projektu «Volim svoju obitelj».

Članovi Vijeća upoznati su na sjednici s imenovanjima novog dijela članova i zamjenika članova, prihvaćeno je Izvješće o radu Vijeća u 2005. godini, od nadležnih tijela koja to dosad nisu učinila zatraženo je da dostave konačne programe rada u 2006. godini, te je osnovana radna skupina za organizaciju obilježavanja Međunarodnog dana djeteta i Dana Konvencije UN-a o pravima djeteta. Osuđujući reklamne sadržaje kojima se vrijeđa dostojanstvo i narušava osobnost djece Vijeće za djecu utemeljilo je radnu skupinu za izradu prijedloga Kodeksa o javnom predstavljanju djece u medijima, a utemeljena je i radna skupina za izradu pravilnika o radu Nacionalnog etičkog povjerenstva za praćenje Etičkog kodeksa istraživanja s djecom.

Na sjednici je pokrenut postupak za dodjelu Nagrade za promicanje prava djeteta u 2006. godini, te je dogovoreno da se javni natječaj, s utvrđenim postupkom i kriterijima prijave, raspiše do početka mjeseca listopada ove godine. Članovi Vijeća upoznati su i s izvješćem prvog sastanka Odbora stručnjaka Vijeća Europe za zaštitu djece od seksualnog iskorištavanja i zlostavljanja.



Pisane vijesti