Osijek: Premijer Sanader s gradonačelnikom Kramarićem

Predsjednik Vlade Ivo Sanader izjavio je danas u Osijeku kako Vlada "vodi računa o ravnomjernu razvoju svih hrvatskih krajeva te se vodi geslom da Hrvatska nije jaka koliko je jak Zagreb, već koliko su jaki krajevi koji su stradali u Domovinskom ratu".

OSIJEK,12. svibnja 2005. (Hina) - Predsjednik Vlade Ivo Sanader izjavio je danas u Osijeku kako Vlada "vodi računa o ravnomjernu razvoju svih hrvatskih krajeva te se vodi geslom da Hrvatska nije jaka koliko je jak Zagreb, već koliko su jaki krajevi koji su stradali u Domovinskom ratu".

Nakon zatvorena sastanka s osječkim gradonačelnikom Zlatkom Kramarićem, kojemu je nazočio i ministar kulture Božo Biškupić, o strategiji razvoja grada i kapitalnim ulaganjima Sanader je u izjavi medijima kazao kako Vlada stoji iza projekata koje načelno podupiru sve stranke u Osijeku, poput nastavno-športske dvorane "Gradski vrt", izgradnje novog autobusnog kolodvora i pješačkog pothodnika te će se uključiti u uklanjanje zapreka na putu do njihova ostvarenja.

"Izgradnja prometnog koridora 5c počinje u trećem tromjesečju ove godine, a baranjski bi plinovod trebao biti gotov iduće godine. Razgovarali smo o problemu komaraca u Osijeku, koji je poprimio gotovo razmjere epidemije, i Vlada će vrlo ozbiljno pristupiti tom pitanju i pokušati ga riješiti", kazao je Sanader.

Na novinarski upit kazao je kako s Kramarićem nije razgovarao o poslijeizbornoj koaliciji, dodavši kako treba pričekati izborne rezultate te da su zadnjim potezima u stranci "otvorene mogućnosti za suradnju s drugim strankama, kojih do jučer nije bilo".

Na upit je li do sada bilo smetnja za održavanje takva sastanaka i tko je bio smetnja Sanader je u šali odgovorio "Zna se".

"Do sada nije funkcionirala suradnja između grada i Županije, kao ni u Gradskom vijeću između vlasti i oporbe. Nije važno da se po svaku cijenu uvijek bude protiv, nego da projekt, ako je dobar, treba poduprijeti. Ako je dobar za Osječane, onda je dobar i za moju stranku i onda ga ja trebam poduprijeti. To do sada, na žalost, nije bio slučaj, a od sada će se to promijeniti", istaknuo je Sanader.

Kramarić je kazao kako je Sanader prvi hrvatski premijer, nakon Franje Gregurića, koji je posjetio osječko Gradsko poglavarstvo. Dodao je da je riječ o sastanku koji je dogovaran nekoliko mjeseci te da, bez suradnje s Vladom, nije moguće provesti veća kapitalna ulaganja u gradu, a time ni zajedničku ideju ravnomjerna razvoja države.

Izvijestio je kako je premijeru Sanaderu uručio promemoriju s popisom kapitalnih ulaganja, za koje je potrebna brza suradnja s Vladom, te da je s ministrom Biškupićem dogovoreno da se u Osijeku osnuje arheološki muzej.



Pisane vijesti