Otvoren HITRO.HR u Dubrovniku

Dubrovnik je šesti hrvatski grad u kojemu je otvoren ured servisa Hitro.hr, Vladina servisa za bržu i transparentniju komunikaciju s tijelima državne uprave.

DUBROVNIK, 10. studenoga 2005. (Hina) - Dubrovnik je šesti hrvatski grad u kojemu je otvoren ured servisa Hitro.hr, Vladina servisa za bržu i transparentniju komunikaciju s tijelima državne uprave.

Ured je danas u dubrovačkoj poslovnici Financijske agencije (FINA) otvorio predsjednik hrvatske Vlade Ivo Sanader.

Kao i uredi u ostalih pet gradova - Zagreb, Split, Rijeka, Osijek i Vukovar, i dubrovački ured omogućava usluge osnivanja trgovačkog durštva i otvaranja obrta, te digitalizirane usluge e-Regosa i e-Katastra.

Predsjednik Uprave FINA-e Zoran Maksić istaknuo je kako su uspješno završena osnova buduće mreže tijela državne uprave - HITROnet.

U Zagrebu su u jedinstvenu mrežu već spojene sve institucije državne uprave, a uskoro će se u HITROnet povezati i tijela državne uprave u Splitu i Rijeci. Cilj je u što kraćem roku spojiti sva tijela državne uprave u svim dijelovima Hrvatske i na taj način omogućiti daljnju digitalizaciju i dodatno ubrzavanje administrativnih procesa, te ih učiniti još transparentnijim, istaknuo je.

Korištenjem servisa Hitro.hr, od otvaranja prvog ureda u Zagrebu prije šest mjeseci, otvoreno je više od 800 tvrtki ili obrta.

Već su obavljene i prve elektroničke prijave RS obrazaca, a u prvih 12 sati tihog rada, prije javne objave o početku rada e-katastra, uvid u podatke već je tražilo više od tisuću ljudi.

Nakon Dubrovnika, sljedeći, sedmi ured servisa Hitro.hr bit će otvoren u Gospiću, do kraja studenoga.



Pisane vijesti