Otvorena nacionalna konferencija "Hrvatska - prema gospodarstvu znanja"

Do konca ožujka iduće godine treba donijeti nacionalni razvojni plan u kojemu ključni cilj treba biti povećanje zaposlenosti i visoke stope rasta, poručio je danas predsjednik države Stjepan Mesić s Nacionalne konferencije "Hrvatska - prema gospodarstvu znanja".

ZAGREB, 12. prosinca 2005. (Hina) - Do konca ožujka iduće godine treba donijeti nacionalni razvojni plan u kojemu ključni cilj treba biti povećanje zaposlenosti i visoke stope rasta, poručio je danas predsjednik države Stjepan Mesić s Nacionalne konferencije "Hrvatska - prema gospodarstvu znanja".

Konferenciju, koju je organizirala Vlada otvorio je premijer Ivo Sanader.

Uvođenje gospodarstva znanja u hrvatsko društvo treba biti onaj dodatni poticaj, naše vlastito pogonsko gorivo ulasku u EU, rekao je premijer.

Brojne sudionike konferencije, među kojima su i gosti iz inozemstva i međunarodnih institucija pozdravio je i predsjednik Hrvatskoga sabora Vladimir Šeks.

Sva tri predsjednika suglasna su da je ulaganje u znanje i stručnjake, koji će primjenjivati modernu tehnologiju i dostignuća, naša strategija hvatanja koraka s razvijenim svijetom.



Pisane vijesti