Papa Benedikt XVI. primio hrvatske hodočasnike

Papa Benedikt XVI. u srijedu je u Vatikanu u dvorani Pavla VI. na općoj audijenciji za građane posebno, na hrvatskom jeziku, pozdravio hrvatske hodočasnike, branitelje i članove obitelji poginulih, zatočenih i nestalih branitelja Domovinskoga rata, njih sedamdesetak koji su još jučer doputovali u Vatikan.

VATIKAN, 17. siječnja 2007. (Hina) - Papa Benedikt XVI. u srijedu je u Vatikanu u dvorani Pavla VI. na općoj audijenciji za građane posebno, na hrvatskom jeziku, pozdravio hrvatske hodočasnike, branitelje i članove obitelji poginulih, zatočenih i nestalih branitelja Domovinskoga rata, njih sedamdesetak koji su još jučer doputovali u Vatikan.

Poseban pozdrav papa Benedikt XVI. na današnoj općoj audijenciji uputio je i vladinom izaslanstvu koje predvode premijer Ivo Sanader, potpredsjednica Vlade i ministrica obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranka Kosor, te ministar kulture Božo Biškupić.

Zazivajući blagoslov na domovinu Hrvatsku, papa Benedikt XVI. pozdravio je sve hrvatske hodočasnike, osobito pripadnike Vojnoga ordinarijata i članove vladinoga izaslanstva, koji su stigli prigodom obilježavanja 15. obljetnice međunarodnoga priznanja Republike Hrvatske.

"Neka vjernost Bogu bude izraz stoljetnih težnji za slobodom i samostalnošću vaše domovine", rekao je Sveti Otac.

Članovi hrvatske Vlade i predstavnici udruga proisteklih iz Domovinskog rata svojim su dolaskom željeli iskazati zahvalnost Svetoj Stolici za brzo priznanje Republike Hrvatske. Sveta Stolica je Hrvatsku državu priznala 13. siječnja 1992. godine, odnosno dva dana prije nego što su Hrvatsku priznale članice Europske zajednice i druge države.

Na audijenciji je papa Benedikt XVI. istaknuo kako treba pretočiti Kristove riječi u konkretna djela. "Time je vidljivo zajedništvo kršćana i poslušnost Gospodinovoj zapovjedi", kazao je papa Benedikt XVI.

Na današnjoj audijenciji prisutno je bilo oko sedam tisuća vjernika, a nakon završetka audijencije Sveti Otac primio je hrvatskoga premijera u privatnu audijenciju.



Pisane vijesti