Papa Benedikt XVI. stigao u Hrvatsku

Slika /2016/Glavno tajništvo/ENG/novosti/Arhiva/papa_benedikt_xvi_stigao_u_hrvatsku.jpg

ZAGREB, 4. lipnja 2011. (Hina) - Papa Benedikt XVI. doputovao je danas u svoj prvi pastoralni pohod Hrvatskoj, u povodu Nacionalnog dana hrvatskih katoličkih obitelji.

U zagrebačkoj Zračnoj luci dočekali su ga hrvatski predsjednik Ivo Josipović, zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić i predsjednik Hrvatske biskupske konferencije Marin Srakić te skupina od 450 vjernika Velikogoričkog dekanata, dio njih u narodnim nošnjama i držeći u rukama vatikanske i hrvatske zastavice.

Poglavar Katoličke crkve, koji će u Zagrebu boraviti 4. i 5. lipnja, pod geslom "Zajedno u Kristu", doputovao je posebnim zrakoplovom Alitalije iz Rima u 10,45 sati.

Današnji Papin pohod Hrvatskoj prvi je ovogodišnji i 19. njegov apostolski pohod izvan Italije.

U pratnji Svetoga Oca doputovali su državni tajnik Tarcisio Bertone sa zamjenikom Giovannijem Angelom Becciuom te predsjednik Papinskog vijeća za obitelj kardinal Enio Antonelli i tajnik Biskupske sinode nadbiskup Nikola Eterović s osobnim tajnikom msgr. Georgeom Gänsweinom, te osamdesetak osoba, među kojima dvojica kardinala, dvojica biskupa te 49 novinara i fotoreportera.

Tijekom svečanosti dobrodošlice očekuje se pozdravni govor predsjednika Josipovića i prvo obraćanje Svetoga Oca.

Nakon svečanog dočeka, Sveti Otac će se u Uredu predsjednika Republike Hrvatske na Pantovčaku susresti s predsjednikom Josipovićem, a zatim će u Apostolskoj Nuncijaturi primiti predsjednicu Vlade RH Jadranku Kosor.

Papa Ivan Pavao II., kojega je papa Benedikt XVI. prije mjesec dana proglasio blaženim, Hrvatsku je pohodio tri puta, 1994., 1998. i 2003. godine.



Pisane vijesti