Plenković s MORH i OSRH o ponudi Vlade SAD-a za Bradley

Slika /Vijesti/2022/01 siječanj/01 siječnja/1-4.jpg

Premijer Andrej Plenković izvijestio je u ponedjeljak na svom Twitter profilu da je održan sastanak s ministrom obrane Mariom Banožićem i predstavnicima MORH-a i Oružanih snaga RH vezano uz ponudu Vlade SAD-a za opremanje HV-a borbenim vozilima pješaštva Bradley.

"Sastanak s ministrom Banožićem i predstavnicima MORH - OSRH o ponudi Vlade SAD-a za opremanje Hrvatske vojske borbenim vozilima pješaštva Bradley. Želimo da investicija za Hrvatsku kopnenu vojsku bude dugoročno dobra i održiva", napisao je danas popodne premijer Plenković na svom Twitter profilu.

MORH je na svojim internetskim stranicama prošli tjedan, 28. prosinca 2021., objavio da je ministar obrane Mario Banožić sudjelovao u Banskim dvorima na radnom sastanku s premijerom Plenkovićem i članovima Vlade te predstavnicima Oružanih snaga RH na temu daljnjih ulaganja u modernizaciju i opremanje Hrvatske kopnene vojske, s posebnim osvrtom na američku ponudu za opremanjem borbenim vozilima pješaštva Bradley M2A2 ODS. Na sastanku je naglašena predanost Vlade osnaživanju svih sastavnica Hrvatske vojske radi uspješnog odgovora na suvremene obrambene i sigurnosne izazove, kako bismo ostvarili najviše razine sigurnosti u sve tri njegove dimenzije – na kopnu, moru i u zraku.

Također, razmotrena su tehnička pitanja ponude Vlade SAD-a o mogućnosti opremanja borbenim vozilima pješaštva Bradley M2A2 ODS. U tu svrhu od Ministarstva obrane i Glavnog stožera Oružanih snaga zatražena su dodatna pojašnjenja o toj ponudi kao dugoročno dobroj investiciji za Hrvatsku kopnenu vojsku, priopćili su 28. prosinca iz MORH-a.


Izvor: Hina / Vlada


Pisane vijesti | Andrej Plenković