Plenković s predstavnicima Viteškoga alkarskog društva Sinj

Slika /Vijesti/2023/Srpanj/12 srpnja/VRH_4153.JPG

Predsjednik Vlade Andrej Plenković sastao se danas u Banskim dvorima s izaslanstvom Viteškoga alkarskog društva Sinj, koje je upoznalo predsjednika Vlade s tijekom priprema za 308. Sinjsku alku.

Stipe Jukić, predsjednik VAD-a, zahvalio je predsjedniku Vlade na dosadašnjoj podršci i kontinuiranoj financijskoj potpori u realizaciji projekata važnih za Sinjsku alku, VAD i Muzej Sinjske alke te pozvao predsjednika Vlade na Alku koja će se ove godine održati 6. kolovoza.

Izaslanstvo VAD-a izvijestilo je predsjednika Vlade o manifestaciji 'Dani Alke u Badenu i Beču', koja je održana od 16. do 18. lipnja 2023. a kojoj je Vlada bila pokrovitelj.

Predsjednik Vlade čestitao je VAD-u na održavanju tradicije Sinjske alke i njezinoj afirmaciji izvan granica Hrvatske te zahvalio na pozivu na ovogodišnju Alku. Obećao je da će Vlada i dalje putem resornih ministarstva podržavati Sinjsku alku, Muzej Sinjske alke i projekte VAD-a.

Uz predsjednika Vlade sastanku je nazočila Nina Obuljen Koržinek, ministrica kulture i medija, Marija Vučković, ministrica poljoprivrede i Tonči Glavina, državni tajnik u Ministarstvu turizma i sporta.

Pisane vijesti | Andrej Plenković