Pokazali ste da smo nacija koja ima sjajan sportski talent i pobjednički mentalitet

  • Slika /Vijesti/2018/12 prosinac/19 prosinca/Sport.jpg

Godinu na izmaku obilježili su brojni uspjesi naših sportaša, stoga se njima u čast večeras održala svečanost ''Veliki dan hrvatskoga sporta'' na kojoj je sudjelovao i predsjednik Vlade Andrej Plenković.

Čestitavši sportašicama, sportašima i njihovim trenerima na velikim uspjesima u ovoj godini, predsjednik Vlade je istaknuo da su njihovi uspjesi postali uspjesi cijele Hrvatske.
 
''Posebno veliko zadovoljstvo bilo je pratiti uspjehe naših nogometaša na Svjetskom prvenstvu u Rusiji jer je to bio jedan veliki događaj za promociju Hrvatske. Moram vam iz svog iskustva kazati da su gotovo svi europski premijeri znali gdje igraju naši nogometaši, ali ne samo u svojstvu promatrača, nego u svojstvu navijača Hrvatske'', rekao je premijer Plenković, dodavši da je fascinantno koliko je uspjeh hrvatskih nogometaša pridonio prepoznatljivosti Hrvatske u svijetu. 
 
Predsjednik Vlade osvrnuo se i na drugi veliki naslov u Davis Cupu, kao i na sjajne uspjehe brojnih drugih sportova poput veslanja, jedrenja i atletike.
 
Sportašima je poručio da ih cijela Hrvatska prati, da živi s njihovim uspjesima i nada im se.
 
''Vi pokazujete da smo nacija koja ima sjajan sportski talent i karakter, pobjednički mentalitet, kao i veliki trud, rad i ulaganje bez kojih ne bi bilo uspjeha'', kazao je Plenković te naglasio da taj spoj talenta i rada djeluje inspirativno za brojne mlade generacije i za sve one koji u sportašima i njihovim uspjesima vide svoje uzore.
 
Također je istaknuo da je uloga države i Vlade potaknuti hrvatski sport i njegov razvoj, bavljenje sportom i zdrav život.
 
Sa željom da sportski uspjesi hrvatskih sportaša budu još veći, Vlada je povećala proračun Središnjeg državnog ureda za šport na 300 milijuna kuna, a po prvi puta su se počela povlačiti i sredstva iz europskoga socijalnog fonda za različite projekte u sportu, rekao je Plenković.
 
Na kraju svog govora, predsjednik Vlade pozvao je nazočne da velikim pljeskom pozdrave našu vrhunsku sportašicu i pobjednicu, čelnicu Središnjeg državnog ureda za šport, Janicu Kostelić, koja očekuje svoje prvo dijete.
 

Pisane vijesti