Polaganje vijenaca u povodu Uskrsnih blagdana na Mirogoju

Izaslanstvo Ministarstva obiteljbranitelja i međugeneracijske solidarnosti položilo je danas vijence i zapalilo svijeće kod Središnjeg križa u Aleji poginulih branitelja na Mirogoju.

Izaslanstvo Ministarstva obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti, predvođeno potpredsjednicom Vlade i ministricom Jadrankom Kosor, s predstavnicima udruga proisteklih iz Domovinskog rata položilo je danas vijence i zapalilo svijeće kod Središnjeg križa u Aleji poginulih branitelja na Mirogoju, na grobu prvog hrvatskog predsjednika dr. Franje Tuđmana, kod spomenika Zida boli te kod Zajedničke grobnice neidentificiranih žrtava iz Domovinskog rata – Kenotafa.

Potpredsjednica Kosor kazala je kako uoči najvećeg kršćanskog blagdana Uskrsa, na Veliki petak, Ministarstvo obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti s predstavnicima udruga iz Domovinskog rata tradicionalnim polaganjem vijenaca i svijeća, već četvrtu godinu zaredom, odaje počast i prisjeća se svih poginulih hrvatskih branitelja, svih 1.116 osoba koje se još uvijek nalaze na popisu zatočenih i nestalih hrvatskih branitelja i civila u Domovinskom ratu te prvog hrvatskog predsjednika dr. Franje Tuđmana. Napomenula je pritom kako su upravo oni najzaslužniji za slobodnu i samostalnu Hrvatsku.

Potpredsjednica Kosor sastala se potom sa svim danas nazočnim predstavnicima udruga proisteklih iz Domovinskog rata te im uputila čestitke u povodu predstojećih Uskrsnih blagdana



Pisane vijesti