Posjet potpredsjednice Vlade Kosor psihijatrijskoj bolnici Vrapče

Ususret Danu pobjedDomovinske zahvalnosti i Danu hrvatskih braniteljpotpredsjednica Vladministrica obiteljbranitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranka Kosor posjetila je danas hrvatske branitelje oboljele od posttraumatskog stresnog poremećaja koji se liječe u Psihijatrijskoj bolnici Vrapče.

Obraćajući se nazočnim braniteljima potpredsjednica Kosor je istaknula da posjet braniteljima oboljelima od posttraumatskog stresnog poremećaja uoči Dana pobjede, Domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja postaje tradicija. Također dodala je da se želi poslati poruka kako su hrvatski branitelji najzaslužniji za slobodnu Hrvatsku i da to nitko ne smije zaboraviti.

Branitelji koji 2008. imaju zdravstvenih problema ne smiju biti zaboravljeni nego ostaju trajna briga cijelog društva, poručila je potpredsjednica Kosor. Posjetila je da su hrvatski branitelji najzaslužniji što Hrvatska vodi pregovore za ulazak u Europsku uniju kao i za pozivnicu za NATO. Ta činjenica se ne smije zaboraviti, istaknula je.

Najavila da će se u ovoj i slijedećoj godini krenuti sa sistematskim pregledima za hrvatske branitelje, članove obitelji poginulih hrvatskih branitelja i ratnih vojnih invalida.

U planu je i osnaživanje PSP centara u kojima će se do slijedeće godine zaposliti 30 do 50 osoba, a svima će se kupiti automobili kako bi mogli biti braniteljima stalno na usluzi.

Zahvalila je i obiteljima koji dugi niz godina prolaze kroz poteškoće, a braniteljima je poručila da su uistinu svi s njima i da će im i ubuduće biti potpora.

Na kraju je u ime Ministarstva obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti potpredsjednica Vlade Jadranka Kosor poklonila braniteljima računalo.

Nazočnima se obratio i ravnatelj Psihijatrijske bolnice Vrapče Vlado Jukić, zahvalio je potpredsjednici Kosor na posjetu i podsjetio na susret od prije četiri godine. Kazao je kako se ovdje liječi velik broj branitelja i da je Psihijatrijska bolnica Vrapče ustanova koja se od prvog dana uključila u zbrinjavanje i liječenje hrvatskih branitelja.



Pisane vijesti