Posjet predsjednice Vlade MORH-u

Slika /2016/Glavno tajništvo/ENG/novosti/Arhiva/posjet_predsjednice_vlade_morh_u.jpg

ZAGREB, 1. ožujka 2011. (Hina) - Predsjednik Republike Ivo Josipović i predsjednica vlade Jadranka Kosor posjetili su danas ministarstvo obrane (MORH), a nakon sastanka novinarima je potvrđeno da je general pukovnik Drago Lovrić i službeno imenovan načelnikom Glavnog stožera Oružanih snaga (GS OS) RH.

"Odluka o imenovanju generala pukovnika Drage Lovrića načelnikom GS OS RH potpisana je", rekao je predsjednik Josipović na upit novinara nakon sastanka održana za zatvorenim vratima, na kojem su sudjelovali ministar obrane Davor Božinović i novi načelnik GS-a general Lovrić.

Predsjednik Republike sastanak je ocijenio uspješnim, izvijestivši da je bilo riječi o redovitim konzultacijama o pitanjima obrane i razvojnim planovima. Najavio je kako su se dogovorili o skorašnjem sastanku Vijeća za obranu na kojem će se razmotriti i promjene više zakona o obrani.

Predsjednica vlade Jadranka Kosor izjavila je da potvrđuje predsjednikove riječi, ocijenivši da predsjednik i vlada na područjima u kojima sukreiraju politiku odlično surađuju, poput primjerice u vanjskoj politici, "bez ikakvih natruha trgovine". Nastojat ćemo, istaknula je, da se promjene zakona pripreme u relativno kratku vremenu, a dio treba proći i u konzultacijama.

"Zadovoljni smo i s novim smještajem MORH-a koji smo prvi put vidjeli", dodala je predsjednica vlade Kosor.

Na novinarski upit predsjednik Josipović je rekao da će se uskoro potpisati i imenovanje zamjenika Vojno-obavještajne agencije, ali da to nije bila neka posebna tema današnjeg sastanka.

Na sastanku se razgovaralo i o izvješću Povjerenstva za istraživanje nesreće dvaju vojnih zrakoplova MIG-21.



Pisane vijesti