Potpisan Sporazum o preustroju trgovačkog društva Mungos d.o.o.

Nakon uspješno završenih pregovora između Vlade Republike Hrvatske i predstavnika tvrtke Mungos d.o.o., danas je u Banskim dvorima potpisan Sporazum o preustroju trgovačkog društva Mungos d.o.o.

Sporazum su, u nazočnosti potpredsjednice Vlade RH Đurđe Adlešič, potpisali predsjednik Hrvatskog fonda za privatizaciju Vedran Duvnjak, ravnatelj Hrvatskog centra za razminiranje Otto Jungwirth, predsjednik Sindikata zaposlenih na poslovima razminiranja Mario Barjaktarić i predsjednik Sindikata humanitarnog razminiranja Igor Vukorepa.

Prema Sporazumu je utvrđeno da će Hrvatski centar za razminiranje (HCR) osnovati novo društvo za humanitarno razminiranje, koje će biti u stopostotnom vlasništvu HCR-a i koje će preuzeti sve zaposlenike, svu imovinu, prava i obveze te ugovorene poslove i poslove u tijeku društva Mungos d.o.o. Zagreb.Nakon preuzimanja zaposlenika i obveza društva, utvrdit će se točan višak zaposlenika, koji će potom biti zbrinuti, prema nekoliko mogućih modela zbrinjavanja.

Novoosnovano društvo za humanitarno razminiranje ustrojit će se i organizirati sukladno prihvaćenom modelu poslovanja tvrtke Mungos d.o.o., kojeg će izraditi zagrebački Ekonomski fakultet, u okviru studije „Analiza sadašnjeg stanja i novi model poslovanja Mungos d.o.o. Zagreb“, a prema zakonskim rješenjima ugrađenim u Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o humanitarnom razminiranju i Prijedloga zakona o izmjenama i dopunama Zakona o posebnim pravima iz mirovinskog osiguranja zaposlenika na poslovima humanitarnog razminiranja.



Pisane vijesti