Potpisan Ugovor o gradnji autoceste Dugopolje - Ploče

Hrvatske autoceste potpisale su s domaćim građevinskimkonzorcijem u ponedjeljak u Splitu Ugovor o građenju dijela autoceste, od Dugopolja do Ploča ukupne duljine 97 kilometara, na autocesti Zagreb-Split-Dubrovnik.

SPLIT, 21. ožujka 2005. (Hina) - Hrvatske autoceste potpisale su s domaćim građevinskimkonzorcijem u ponedjeljak u Splitu Ugovor o građenju dijela autoceste, od Dugopolja do Ploča ukupne duljine 97 kilometara, na autocesti Zagreb-Split-Dubrovnik.
Na javnom natječaju za tri poddionice između Splita odnosno Dugopolja i Ploča najpovoljniju ponudu dala je poslovna udruga domaćih tvrtki u kojoj su Konstruktor inženjering, Viadukt, Hidroelektra Niskogradnja, Ceste Varaždin, Zagorje Tehnobeton, Strabag Zagreb, Osijek Koteks i Ingra, sa ukupnom cijenom od 4,99 milijardi kuna.


Svečanosti potpisivanja Ugovora bio je nazočan i premijer Ivo Sanader, kao i resorni ministri u Vladi te lokalni dužnosnici.

Na natječaj za izgradnju te dionice do 21. siječnja stigle su četiri ponude, a domaći je konzorcij cijenama i rokovima dao najbolju i najkvalitetniju ponudu, ustvrdio je predsjednik Uprave HAC-a Mario Crnjak.

Svih 97 kilometara dijela autoceste Dugopolje - Ploče podijeljeni su, rekao je Crnjak, na tri podsektora: Dugopolje-Šestanovac 37 kilometara, gdje je nositelj posla splitski Konstruktor Inženjering, Šestanovac-Ravča, 40 kilometara za koji je nositelj posla Hidroelektra, te Ravča-Ploče 20 kilometara, a nositelj posla je Viadukt.

Izražavajući zadovoljstvo potpisivanjem ugovora, premijer Sanader je kazao kako je gradnja te autoceste ostvarenje snova brojnih naraštaja.

Najavio je nastavak gradnje te autoceste, te u ovoj godini i početak gradnje mosta Komarna - Pelješac.

To kopneno povezivanje Hrvatske počinje ove godine, ali taj most nije konkurencija gradnji autoceste kroz Neum, o čemu ćemo još razgovarati, rekao je Sanader.

Premijer je poručio da Vlada u cijelosti stoji iza svih projekata autocesta u zemlji.

Uz autocestu Dugopolje - Ploče, najavio je da će se ići na završetak dionice Županja - Lipovac, da se koncem godine ide i na koridor V.c, od granice s Mađarskom do granice s BiH, da ide autocesta Krapina - Macelj, da se ide u gradnju punog profila autoceste Rijeka - Zagreb.

Očito je, kazao je Sanader, da se vodi računa o svim hrvatskim područjima, a u središtu pozornosti je Dalmacija.

Žiteljima Trogira i Čiova poručio je da je pri kraju izdavanje lokacijske dozvole za most Trogir - Čiovo, čija će gradnja, po Vladinim planovima, krenuti iduće godine.

Dionica Dugopolje - Ploče bit će završena 2008. godine i tada će Hrvatska imati ukupno 1120 kilometara autocesta, od kojih 320 kilometara novih.



Pisane vijesti