Potpisan ugovor o gradnji sustava odvodnje otpadnih voda

Slika /2016/Glavno tajništvo/ENG/novosti/Arhiva/potpisan_ugovor_o_gradnji_sustava_odvodnje_otpadnih_voda.jpg

U međimurskoj općini Donji Kraljevec kraj Preloga potpisan je danas ugovor o gradnji sustava odvodnje otpadnih voda, čija bi gradnja trebala biti gotova 2009. godine.

DONJI KRALJEVAC, 13. ožujka 2007. (Hina) - U međimurskoj općini Donji Kraljevec kraj Preloga potpisan je danas ugovor o gradnji sustava odvodnje otpadnih voda, čija bi gradnja trebala biti gotova 2009. godine.

Ugovor su potpisali predstavnici Općine Donji Kraljevec, Hrvatskih voda, Međimurskih voda, Ministarstva mora, turizma, prometa i razvitka te Ministarstva poljoprivrede šumarstva i vodnog gospodarstva, uz nazočnost predsjednik Vlade Ive Sanadera, koji je danas u posjetu Međimurskoj županiji.

Ugovorom je predviđena gradnja sustava odvodnje za šest naselja općine Donji Kraljevec, u kojoj živi 5000 stanovnika u 1500 domaćinstava.

Planira se gradnja kanalizacije i pročišćavača otpadnih voda, a ukupna investicija iznosi 84 milijuna kuna.

Od toga 14 milijuna kuna financiraju Međimurske vode, 58 milijuna kuna su sredstva državnog proračuna, a 12 milijuna kuna Općine Donji Kraljevec.

Nazočeći potpisivanju ugovora premijer Sanader izjavio je kako su "ovakvi infrastrukturni projekti trebali biti davno realizirani, ali nisu zbog političkih okolnosti koje su vladale proteklog desetljeća. Stoga je zadatak današnjeg naraštaja nadoknaditi taj zaostatak", dodao je.

Na novinarsko pitanje zašto danas nije, kako je bilo najavljeno, otvorio novu liniju za proizvodnju kanalizacijskih cijevi u poduzeću "Heplast", premijer Sanader je rekao kako to nije učinio jer tvrtka nema sve potrebne suglasnosti za prenamjenu zgrade u kojoj je linija smještena.

No, dodao je kako "Heplast" i druge proizvodne tvrtke imaju punu potporu Vlade, ali da moraju u potpunosti poštivati pravnu državu.



Pisane vijesti