Potpredsjednica Kosor: Hrvatska može biti ponosna na današnji dan

Od 15. siječnja 1992. postignuto je iznimno puno i možemo biti ponosni na taj dan, Dan međunarodnog priznanja Hrvatske, poručila je danas potpredsjednica Vlade Jadranka Kosor koja je u povodu 14. obljetnice međunarodnog priznanja s udrugama proisteklim iz Domovinskog rata položila vijence na groblju Mirogoj.

ZAGREB, 15. siječnja 2006. (Hina) - Od 15. siječnja 1992. postignuto je iznimno puno i možemo biti ponosni na taj dan, Dan međunarodnog priznanja Hrvatske, poručila je danas potpredsjednica Vlade Jadranka Kosor koja je u povodu 14. obljetnice međunarodnog priznanja s udrugama proisteklim iz Domovinskog rata položila vijence na groblju Mirogoj.

U tom je razdoblju, podsjetila je, Hrvatska obranjena i oslobođena od srpske agresije, hrvatsko Podunavlje i Vukovar mirno su reintegrirani, u zbrinjavanje prognanika i izbjeglica uloženo je više od 14 milijardi kuna, izgrađeno više od 130 tisuća kuća i stanova.

Hrvatska je, dodala je, ušla u važne međunarodne institucije, počela pregovore za ulazak u EU.

Najzaslužniji za međunarodno priznanje i stvaranje Hrvatske države su hrvatski branitelji i prvi hrvatski predsjednik, istaknula je Kosor, poručivši kako je današnji dan prigoda za prisjećanje i na nestale hrvatske branitelje i civile.

Poduzet ćemo sve u traženju tih ljudi, naglasila je Kosor najavivši da će se početkom veljače u Zagrebu nastaviti pregovori s komisijom za nestale SiCG od kojih Hrvatska puno očekuje.

Izaslanstvo je vijence položilo i svijeće zapalilo ispred Središnjeg križa u Aleji poginulih hrvatskih branitelja, na grobu prvog hrvatskog predsjednika dr. Franje Tuđmana te kod Zajedničke grobnice neidentificiranih žrtava iz Domovinskog rata.



Pisane vijesti