Potpredsjednica Kosor na dodjeli stanova HRVI-ima u Slatini

Potpredsjednica Vlade i ministrica obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranka Kosor uručila je danas u Slatini ključeve i rješenja za useljenje u 19 stanova, (12 stanova u Slatini i 7 stanova u Osijeku) hrvatskim ratnim vojnim invalidima i članovima obitelji poginulih, zatočenih i nestalih hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata.

Potpredsjednica Kosor istaknula je da je ukupna vrijednost investicije nešto manja od 13 milijuna kuna, a u stambenim objektima zbrinuti su hrvatski ratni vojni invalidi s od 80% do 30% utvrđenom invalidnošću.

Iznijela je podatke da je od 2004. godine do danas stambeno zbrinuto 4416 hrvatskih ratnih vojnih invalida, a na što je ukupno utrošeno 1 300 000 000 kuna. Trenutno se gradi 207 stanova, u tijeku je priprema za izgradnju 645 stanova, a 357 zemljišta je u pripremi. Kazala je da su stambeno zbrinuti svi 100 postotni HRVI I. skupine.
Potpredsjednica je napomenula da se stambeno zbrinjavanje kontinuirano provodi te da će se uskoro podijeliti ključevi i rješenja za 15 stanova u Karlovcu i 30 stanova u Trilju.
Na samom kraju poželjela je svima puno sreće i zadovoljstva u novim stanovima i pozvala sve da budu u mislima sa svim hrvatskim braniteljima koji su dali živote za Domovinu.




Pisane vijesti