Potpredsjednica Kosor na humanitarnoj aukciji "Umjetnošću do ključa istine i slobode"

Potpredsjednica Vlade i ministrica obiteljbranitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranka Kosor otvorila je danas u zagrebačkom hotelu „Westin“ izložbu umjetničkih radova pod nazivom „Umjetnički izričaj dlijetom, kistom i perom u obrani Domovine“.

Potpredsjednica Vlade i ministrica obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranka Kosor otvorila je danas u zagrebačkom hotelu „Westin“ izložbu umjetničkih radova pod nazivom „Umjetnički izričaj dlijetom, kistom i perom u obrani Domovine“. Nakon otvorenja izložbe održana je i aukcija dijela izloženih umjetničkih radova. Izložbu 115 umjetničkih slika i skulptura te aukciju umjetničkih radova I. humanitarne kiparsko-slikarske kolonije, koja je održana u sklopu 12. Svehrvatskih športskih igara invalida Domovinskog rata u Šibeniku 2006. godine, organizirala je, pod pokroviteljstvom potpredsjednice Vlade i ministrice Jadranke Kosor, Zajednica županijskih zajednica udruga hrvatskih ratnih vojnih invalida Domovinskog rata Republike Hrvatske.

Otvarajući izložbu i aukciju umjetničkih djela potpredsjednica Kosor uputila je zahvalu svim umjetnicima sudionicima I. umjetničke kolonije koji su danas izložili svoje radove i ponudili ih na humanitarnoj aukciji, izrazivši pritom nadu kako će organizacija umjetničkih kolonija postati tradicionalna. Posebno je pozvala sve pisce sudionike Domovinskog rata da svojim pisanim radovima zabilježe što je moguće više priča iz Domovinskog rata, napomenuvši kako će u tome imati i potporu Ministarstva obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti.

Nazočnima su se na otvorenju izložbe i humanitarne aukcije obratili i organizator, umjetnik i član HVIDR-e Antun Ferbežar-Tonča, umjetnik Krešo Marić, književnik Josip Palada, pjesnik Fabijan Lovrić, te predsjednik Zajednice županijskih zajednica udruga HVIDR-e Josip Đakić.



Pisane vijesti