Potpredsjednica Kosor primila u oproštajni posjet slovačkog veleposlanika Jana Petrika

Potpredsjednica Vlade i ministrica obiteljbranitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranka Kosor primila je danas u oproštajni posjet veleposlanika Republike Slovačke u Republici Hrvatskoj Jana Petrika.

Potpredsjednica Vlade i ministrica obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranka Kosor primila je danas u oproštajni posjet veleposlanika Republike Slovačke u Republici Hrvatskoj Jana Petrika.

Potpredsjednica Kosor prenijela je veleposlaniku Petriku zahvale hrvatske Vlade Vladi Republike Slovačke na punoj potpori Hrvatskoj na putu u Europsku uniju, a i njemu osobno kao istinskom prijatelju hrvatskog naroda. U cilju razvoja daljnje bilateralne suradnje potpredsjednica Kosor pozvala je u službeni posjet i potpredsjednika Vlade Republike Slovačke Pala Csakya.

Veleposlanik Petrik izrazio je zadovoljstvo položajem slovačke nacionalne manjine u Republici Hrvatskoj i načinima ostvarivanja njihovih manjinskih prava. Na sastanku se razgovaralo, zbog blizine dvaju zemalja, o mogućnostima unaprjeđenja gospodarske suradnje, a posebice u pogledu turističkih potencijala. Veleposlanik Petrik istaknuo je pritom kako Republiku Hrvatsku godišnje posjeti preko 200.000 slovačkih turista, a izrazio je zadovoljstvo i zbog stalnog rasta posjeta hrvatskih turista Republici Slovačkoj.

Veleposlanik Petrik pohvalio je i projekte zapošljavanja i poduzetničkih potpora hrvatskim braniteljima iz Domovinskog rata. U tom kontekstu, potpredsjednica Kosor istaknula je kako će se u slijedećoj godini pokrenuti i neki novi projekti u području malog i srednjeg poduzetništva, te zadrugarstva hrvatskih branitelja, posebice ako se uzme u obzir da zbog ekološke poljoprivredne proizvodnje velik dio proizvoda ima i izvoznu perspektivu.



Pisane vijesti