Potpredsjednica Kosor s ministrom znanosttehnologije i geoznanosti Indije Kapilom Sibalom

Potpredsjednica Vlade i ministrica obiteljbranitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranka Kosor primila je danas izaslanstvo Vlade Republike Indije predvođeno ministrom znanosttehnologije i geoznanosti Kapilom Sibalom. Uz potpredsjednicu Kosor sastanku su nazočili ministar znanostobrazovanja i športa Dragan Primorac, veleposlanik Republike Indije u Republici Hrvatskoj Misra Rajivte direktor Nacionalnog instituta za oceanografiju Republike Indije dr. Satish R. Shetye.

Potpredsjednica Vlade i ministrica obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranka Kosor primila je danas izaslanstvo Vlade Republike Indije predvođeno ministrom znanosti, tehnologije i geoznanosti Kapilom Sibalom. Uz potpredsjednicu Kosor sastanku su nazočili ministar znanosti, obrazovanja i športa Dragan Primorac, veleposlanik Republike Indije u Republici Hrvatskoj Misra Rajiva, te direktor Nacionalnog instituta za oceanografiju Republike Indije dr. Satish R. Shetye.

Potpredsjednica Kosor izrazila je zadovoljstvo dobrim međudržavnim odnosima i bilateralnom suradnjom između Hrvatske i Indije, istaknuvši potrebu daljnjeg širenja suradnje na gospodarskom, znanstvenom i tehnološkom području. Izrazila je uvjerenje kako će tome pridonijeti i ovaj posjet izaslanstva indijske Vlade Republici Hrvatskoj.

Ministar Sibala istaknuo je kako su Indija i Hrvatska povijesno uvijek bili bliski, izrazio je zadovoljstvo međudržavnom suradnjom te dao potporu aktivnostima hrvatske Vlade u procesima priključenja Hrvatske Europskoj uniji. Također je ukazao na potrebu daljnjeg razvoja suradnje u područjima znanosti i tehnologije, u kojima Indija posljednjih godina bilježi visok stupanj razvoja. Napomenuo je pritom kako je upravo zbog velikog broja visokoobrazovane radne snage indijsko gospodarstvo postalo izuzetno konkuretno na svjetskom tržištu.

Potpredsjednica Kosor podsjetila je na ratna stradanja i agresiju kojoj je u prošlom desetljeću Hrvatska bila izložena, rekavši kako suvremena Hrvatska gradi društvo znanja, te pri tome sve više izdvaja u programe znanosti i obrazovanju. Kao jedan od prioriteta istaknula je priključenje Hrvatske Europskoj uniji te napomenula kako hrvatska Vlada uspješno vodi pregovore i očekuje skoro priključenje Europskoj uniji što će Hrvatskoj otvoriti i nove perspektive.



Pisane vijesti