Potpredsjednica Kosor u posjetu romskom naselju Lončarevo

Potpredsjednica Vlade i predsjednica Povjerenstva Vlade RH za praćenje provedbe Nacionalnog programa za Rome Jadranka Kosor posjetila je danas romsko naselje Lončarevo u Općini Podturen, u Međimurskoj županiji.

Potpredsjednica Vlade i predsjednica Povjerenstva Vlade RH za praćenje provedbe Nacionalnog programa za Rome Jadranka Kosor posjetila je danas romsko naselje Lončarevo u Općini Podturen, u Međimurskoj županiji. U romskom naselju Lončarevu u 36 stambenih objekata živi 182 stanovnika. Potpredsjednica Kosor upoznala se s trenutnim stanjem u naselju koje je bilo poplavljeno ovog ljeta, a za čiju je sanaciju Povjerenstvo Vlade RH za praćenje provedbe Nacionalnog programa za Rome žurno dodijelilo financijsku pomoć. Potpredsjednica Kosor također je od strane predstavnika tijela lokalne samouprave i predstavnika naselja upoznata s tijekom prostornog uređenja naselja, kao i organizacijom prijevoza za polaznike osnovne škole u Podturenu, te je u tom smislu ponudila i svoju pomoć i dosljedno provođenje Nacionalnog programa za Rome i programa Desetljeće za Rome. Potpredsjednica Kosor posjetila je i dječji vrtić u naselju te darivala najmlađe stanovnike naselja.

U pratnji potpredsjednice Kosor bili su predstojnica Ureda za nacionalne manjine Milena Klajner, župan Međimurske županije Josip Posavec i načelnik Općine Podturen Josip Lepen.



Pisane vijesti