Potpredsjednica Kosor: Uskoro će biti završen registar branitelja

Potpredsjednica Vlade i ministrica obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranka Kosor najavila je danas da će uskoro biti dovršen registar hrvatskih branitelja kao glavnog preduvjeta za učlanjenje branitelja u Fond hrvatskih branitelja.

ZAGREB, 7. ožujka 2005. (Hina) - Potpredsjednica Vlade i ministrica obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranka Kosor najavila je danas da će uskoro biti dovršen registar hrvatskih branitelja kao glavnog preduvjeta za učlanjenje branitelja u Fond hrvatskih branitelja.

Govoreći danas na konferenciji za novinare Upravnog odbora Fonda, Kosor je rekla da će u suradnji s ministarstvima obrane i unutarnjih poslova uskoro biti u potpunosti dovršen registar branitelja te će se javnosti predstaviti njihov točan broj. Govoreći o Fondu naglasila je da se još ne zna kolika će biti njegova vrijednost, ali da će to biti jedan od najjačih u državi.

General Đuro Dečak izrazio je nadu da će Vlada Fondu uskoro prebaciti i sedam posto dionica INA-e i da će, također vrlo skoro biti izvršena i procjena nominalne vrijednosti Fonda.

Član Upravnog odbora Tomislav Merčep rekao je da će se uz INA-ine dionice, u Fondu naći i dionice oko 20-tak hrvatskih poduzeća i da će Fond tražiti dionice svih poduzeća na koje ima zakonsko pravo.

Kada dionice HT-a koje je Vlada predvidjela za Fond i formalno budu na njegovu računu počet ćemo s procjenom vrijednosti i tada će Fond profunkcionirati, rekao je Josip Glavaš iz Erste investa - društva koje je odabrano za upravljanje imovinom Fonda. Najavio je da će to biti vrlo skoro.

Uskoro će na adrese hrvatskih branitelja početi dolaziti obavijesti u kojima će stajati kako su upisani u registar hrvatskih branitelja te će na temelju toga moći ostvariti pravo sudjelovanja u Fondu, rekao je Petar Lovrić. Dodao je da će temeljem toga branitelji moći dati i primjedbe ako misle da su oštećeni po pitanju vremena provedenog u Domovinskom ratu.



Pisane vijesti