Potpredsjednica Opačić dodijelila Državne nagrade za humanitarni rad

Slika /2016/Glavno tajništvo/ENG/novosti/Arhiva/potpredsjednica_opacic_dodijelila_drzavne_nagrade_za_humanitarni_rad.jpg

Danas se u Banskim dvorima održala Svečana sjednica Odbora za dodjelu Državne nagrade za humanitarni rad, na kojoj su sudjelovali i ministar rada i mirovinskoga sustava Mirando Mrsić i potpredsjednica Vlade Republike Hrvatske i ministrica socijalne politike i mladih Milanka Opačić, koja je dobitnicima Državne nagrade uručila povelje.

Državna nagrada za humanitarni rad dodjeljuje se od 2012. godine i najveće je priznanje koje Republika Hrvatska daje za iznimna postignuća i doprinos razvoju i unapređenju humanitarnog rada. Nagradu za životno djelo ove je godine dobila Katherine Trinajstić, koja se humanitarnim radom bavi već tridesetak godina, a posebno je bila aktivna za vrijeme Domovinskog rata. Nagradu za humanitarni rad u 2013. godini dobila je dr. sc. Ulla Marton, čijim su humanitarnim djelovanjem i akcijama prikupljena sredstva za mnogobrojne institucije koje se brinu za djecu, odrasle, nemoćne i ostale potrebite osobe.

Potpredsjednica Opačić je, prilikom uručivanja povelja, kazala da je ova nagrada zapravo i nagrada svim malim ljudima koji svaki dan čine dobra djela, bilo uplatom bilo nekim konkretnim radom koji pomaže ljudima kojima je to potrebno. „U 2012. godini imali smo humanitarnu pomoć koja je bila skupljena u iznosu od 77 milijuna kuna, a pružili smo humanitarnu pomoć u iznosu od 58,5 milijuna kuna. To su vrlo veliki iznosi koji pokazuju koliko smo u stvari angažirani da u današnjem trenutku pomognemo svima onima kojima je pomoć potrebna“, nastavila je potpredsjednica Opačić, koja je na kraju čestitala i zahvalila dobitnicama, ali isto tako i svima koji pomažu onima kojima je pomoć potrebna.



Pisane vijesti