Potpredsjednica Opačić održala sastanak o postupku posvajanja djece

Slika /2016/Glavno tajništvo/ENG/novosti/Arhiva/potpredsjednica_opacic_odrzala_sastanak_o_postupku_posvajanja_djece.jpg

Potpredsjednica Vlade Republike Hrvatske i ministrica socijalne politike i mladih Milanka Opačić danas je u Dječjem domu Zagreb u Nazorovoj ulici održala radni sastanak s predsjednicom Udruge sudaca za mladež, obiteljskih sudaca i stručnjaka za djecu i mladež Lanom Peto Kujundžić i članovima Udruge.

Potpredsjednica Opačić izjavila je da je sastanak, održan na zajedničku inicijativu, dobar način da suci i stručnjaci koji se brinu o djeci mogu razmijeniti informacije i tražiti rješenja kako bi djeca što je moguće manje bila u instituciji.

Bivša ravnateljica Doma i sadašnja pomoćnica ministrice Opačić, Jasna Ćurković Kelava, kazala je kako je prosječna duljina boravka djeteta u instituciji oko četiri godine, ali da svi nadležni stručnjaci zajedno mogu puno toga napraviti da postupci vezani uz posvojenje djece ne traju duže nego što moraju. Lana Peto Kujundžić, predsjednica Udruge, također je naglasila kako se međuresorskom suradnjom može ubrzati protok informacija, a potpredsjednica Opačić istaknula kako je u ministarstvu osnovan poseban odjel koji će voditi računa o udomiteljstvu i posvajanju djece, te i na taj način potaknuti sustav da se ti procesi brže odrađuju.



Pisane vijesti