Potpredsjednica Vlade Adlešič s pripadnicima hrvatskog kontingenta u Čadu

Potpredsjednica Vlade Republike Hrvatske Đurđa Adlešič je u sklopu svog posjeta operaciji EUFOR-a u Čadu, posjetila jedan od šest izbjegličkih kampova u kojem borave izbjeglice iz sudanske pokrajine Darfur. Vodstvo kampa i izbjeglice koje žive u njemu su ju izvijestili o teškim uvjetima života u kampu i o velikoj potrebi za pitkom vodom i osnovnim životnim potrepštinama.

Potpredsjednica Adlešič se sastala s pripadnicima hrvatskog kontingenta koji su i glavni razlog njenog posjeta Čadu i tom im je prilikom uručila premijerov poklon, dresove rukometne reprezentacije. Potpredsjednica Adlešič pozdravila je hrvatske vojnike i čestitala im na izuzetnoj hrabrosti i profesionalnosti u teškim uvjetima u kojima obavljaju svoju zadaću: „Republika Hrvatska i svi njeni građani mogu biti ponosni na Vas i ugled koji ste ovdje stekli“, rekla je potpredsjednica Adlešič.

Ovo je prvo sudjelovanje hrvatskih snaga u misiji EUFOR-a u Čadu, a petnaest naših vojnika dio je važne zadaće prenošenja ove operacije iz nadležnosti EUFOR-a u nadležnost UN-a.



Pisane vijesti