Potpredsjednica Vlade Adlešič u Republici Albaniji

Potpredsjednica Vlade Republike Hrvatske Đurđa Adlešič boravi u dvodnevnom posjetu Republici Albaniji.

U ponedjeljak, prvog dana posjeta, potpredsjednica Adlešič sastala se s potpredsjednikom Vlade i ministrom vanjskih poslova Ilirom Metom, koji je izjavio da Republika Albanija daje punu potporu razvoju i realizaciji projekta Regionalnog vatrogasnog centra za jugoistočnu Europu, čije bi središte bilo u Divuljama.

Potpredsjednica Adlešič zahvalila je ministru Meti na podršci i istaknula kako Hrvatska izrazito cijeni podršku svih zemalja u regiji za realizaciju ovog projekta.

Danas su ravnatelj Državne uprave za zaštitu i spašavanje Republike Hrvatske, Damir Trut i direktor Uprave za žurna stanja Ministarstva unutarnjih poslova Republike Albanije, Alfred Olli, potpisali Memorandum o razumijevanju, kojim je dogovorena bolja suradnja dviju država na području državne zaštite i spašavanja te uzajamnom pružanju pomoći u slučajevima katastrofa i velikih nesreća. Potpisivanju su bili nazočni potpredsjednica Adlešič i ministar unutarnjih poslova Republike Albanije Lulzim Basha, koji je podržao inicijativu osnivanja Regionalnog vatrogasnog centra za jugoistočnu Europu te naglasio da će njime profitirati ne samo ove dvije zemlje, već i cijela regija.



Pisane vijesti