Potpredsjednica Vlade Kosor na dodjeli stanova za HRVI-e u Karlovcu

Potpredsjednica Vlade i ministrica obiteljbranitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranka Kosor uručila je danas ključeve i rješenja za useljenje u 15 stanovhrvatskim ratnim vojnim invalidima iz Domovinskog rata u Karlovcu. Ukupna vrijednost kupljenih stanova je veća od 9,5 milijuna kundok je veličina kupljenih stanova 1. 084, 50 m².

Dijeleći ključeve stanova za petnaest obitelji potpredsjednica je kazala da se ovim činom uručivanja ključeva rješava jedan od najvažnijih životnih problema, a to je stambeno zbrinjavanje .

Govoreći o projektima stambenog zbrinjavanja iznijela je podatke da je u tijeku priprema za izgradnju 645 stanova, a 357 zemljišta je u pripremi. Najavila je završetak izgradnje 90 stanova u Kaštelima, 60 u Trogiru, 30 u Drnišu i 19 u Solinu i dodala da se očekuje početak izgradnje stanova u Zagrebu. Od 2004. do danas stambeno je zbrinuto 4537 hrvatskih branitelja i invalida, a potpredsjednica Kosor je naglasila da su stambeno zbrinuti svi 100 postotni HRVI I. skupine.

Na kraju potpredsjednica je zahvalila svim hrvatskim braniteljima na njihovom doprinosu u stvaranju slobodne, samostalne i europske Hrvatske.

Nazočnima su se obratili i župan Karlovačke županije Ivica Horvat i gradonačelnik Grada Karlovca Damir Jelić.



Pisane vijesti