Potpredsjednica Vlade Kosor na ispraćaju Karavane "Da se ne zaboravi"

Potpredsjednica Vlade i ministrica obiteljbranitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranka Kosokao pokroviteljica ispratila je Karavanu "Da se ne zaboravi-2500 kilometara diljem Hrvatske" danas ispred zagrebačke Katedrale.

Poželjevši sretan put hrvatskim braniteljima i članovima njihovih obitelji potpredsjednica Kosor je pohvalila ovogodišnju ideju obilaska sakralnih objekata koji su uništeni u Domovinskom ratu. Kazala je da je neprijatelj htio iskorijeniti sve što je Hrvatsko, ali zahvaljujući hrvatskim braniteljima i prvom Hrvatskom predsjedniku to mu nije uspjelo.

I ovom prilikom potpredsjednica je zahvalila hrvatskim braniteljima na njihovoj odlučnosti, znanju i hrabrosti kojom su branili Hrvatsku i dodala da upravo zahvaljujući među ostalim i njihovoj žrtvi Hrvatska je članica NATO saveza.

Mladen Pavković, predsjednik Udruge branitelja, invalida i udovica Domovinskog rata Podravke zahvalio je potpredsjednici na potpori koju je Karavana imala svih proteklih godina i dodao da je potpredsjednica bila jedina koja ih je kroz devet godina ispraćala i dočekivala. Cilj Karavane je uvijek isti – Da se ne zaboravi, prije svega oni koji su stvarali Hrvatsku, ali da se i ne zaborave ljudi koji su dali živote. Na današnjem ispraćaju Karavane razgovaralo se i o organizaciji nadolazeće koja je deseta jubilarna, a kojoj će se kao i do sada pridružiti potpredsjednica Kosor.

Karavana se održava pod pokroviteljstvom Ministarstva obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti, a organizatori su Udruga branitelja, invalida i udovica Domovinskog rata Podravke i Udruga branitelja Domovinskog rata INA-Naftaplin. Ove godine obilazit će se mjesta i gradovi diljem Hrvatske u kojima su u vrijeme Domovinskog rata bili srušeni sakralni objekti.



Pisane vijesti