Potpredsjednica Vlade Kosor na obilježavanju 18. memorijala dvanaest redarstvenika

Potpredsjednica Vlade i ministrica obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranka Kosor kao izaslanica Predsjednika Vlade RH položila je vijenac i obratila se nazočnima na obilježavanju 18. memorijala dvanaest redarstvenika, koji se održava pod pokroviteljstvom Ministarstva unutarnjih poslova.

Potpredsjednica Vlade i ministrica obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranka Kosor kao izaslanica Predsjednika Vlade RH položila je vijenac, zapalila svijeću i obratila se nazočnima na obilježavanju 18. memorijala dvanaest redarstvenika, koji se održava pod pokroviteljstvom Ministarstva unutarnjih poslova.

Kod spomen-obilježja u središtu Borova vijence su položili i svijeće zapalili roditelji i članovi obitelji poginulih redarstvenika, izaslanik Predsjednika Republika general pukovnik Slavko Barić i potpredsjednik Sabora Vladimir Šeks. Vijence su položila i svijeće zapalila i izaslanstva Ravnateljstva policije MUP-a, Vukovarsko-srijemske županije, Koordinacije udruga proizišlih iz Domovinskog rata te Udruge specijalne policije iz Domovinskog rata.

Iskazujući poštovanje obiteljima potpredsjednica Vlade Kosor kazala je da je bol i muka svih nas veća zato što nitko nije odgovarao za ove teške zločine. Budući da ovakvi zločini nikada ne zastarijevaju moramo sve učiniti da zločinci odgovaraju. Potpredsjednica je poručila obiteljima da budu ponosni jer Hrvatska ne bi bila to što je bez žrtve njihovih sinova. Zahvaljujući upravo njima Hrvatska je nestalna članica Vijeća sigurnosti, članica NATO saveze te će uskoro bit i punopravna članica Europske unije.

I ovom prilikom pozvala je sve da se zapitaju što su učinili za hrvatske branitelje i članove njihovih obitelji i dodala da se nikada ne smijemo umoriti tražeći istinu, jer čuvajući prošlost, sačuvat ćemo budućnost.



Pisane vijesti