Potpredsjednica Vlade Kosor na primanju kod kineskog predsjednika Hua Jintaoa

Slika /2016/Glavno tajništvo/ENG/novosti/Arhiva/potpredsjednica_vlade_kosor_na_primanju_kod_kineskog_predsjednika_hua_jintaoa.jpg

PEKING, 6. rujna 2008. (Hina) - Potpredsjednica Vlade i ministrica obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranka Kosor prvog dana svog trodnevnog radnog posjeta Pekingu bila je gošća kineskog predsjednika Hua Jintaoa koji je u Velikoj palači naroda priredio primanje za visoke dužnosnike koji će prisustvovati otvaranju paraolimpijskih igara.

Kineski predsjednik Jintao i njegova supruga su lidere i predstavnike dvadesetak zemalja, koji su doputovali u Peking, dočekali u dvorani Fujian, a potom je za sve goste priređen banket. Potpredsjednica hrvatske Vlade sjedila je kraj kineskog premijera Wena Jiabaoa s kojim je razgovarala o odnosima između naših dviju zemalja, ali i o paraolimpijskim igrama.

"Imala sam priliku sjediti kraj kineskog premijera budući da ću za vrijeme svoga posjeta Pekingu razgovarati i s potpredsjednikom kineske Vlade," kazala je potpredsjednica Kosor naglasivši kako Hrvatska i Kina imaju prijateljske odnose koji su u neprekidnom usponu.

Potpredsjednica Vlade je istaknula kako Kinezi posebno cijene što je hrvatski predsjednik Stjepan Mesić bio na otvaranju Olimpijskih igara, dok je potpredsjednica Vlade stigla na otvaranje Paraolimpijskih igara.

"Razgovarali smo i o boljoj gospodarskoj suradnji, međutim političke teme su bile na margini ovog prvog velikog susreta, a u središnjem mjestu su bili sportaši," naglasila je Kosor.

Potpredsjednica Vlade Kosor u danas će prisustvovati svečanosti otvaranja 13. Paraolimpijskih igara u Pekingu koje će se održati na Nacionalnom stadionu poznatijem kao «Ptičje gnijezdo».



Pisane vijesti