Potpredsjednica Vlade Kosor na sadnji maslina u Metkoviću

Potpredsjednica Vlade i ministrica obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranka Kosor na poziv zadruge branitelja Modro – zelena iz Metkovića i Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Dubrovačko – neretvanske županije zasadila je danas masline u Metkoviću, općinsko središte Kula Norinska na lokacija Desana. Potpredsjednica Kosor zasadila je prvu maslinu i tim je započeo projekt Zadruge Modro-zelena izgradnje maslinika.

Na ovoj lokaciji bit će ukupno zasađeno 3 500 sadnica na 11,5 hektara, a prema riječima ravnatelja zadruge Modro-zelena, Mije Vukušića maslinik će se zvati: „Jadrankin maslinik““.

Ministrarstvo obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti dalo je potporu Zadruzi, a ujedno i pomoglo oko riješavanja zemljišta istaknula je potpredsjednica Vlade, Jadranka Kosor. Ocijenila je da Zadruga uistinu dobro radi i kazala da je jedan od najboljih primjera među 227 Zadruga hrvatskih branitelja koje danas rade. Također potpredsjednica je podsjetila da upravo traje natječaj za potpore novim Zadrugama, koji će završiti 30. travnja.
Radimo na dva projekta jedan je podupiranje osnivanja novih Zadruga, a druge je potpora već osnovanim Zadrugama uz uvjet da dobro rade, pojasnila je potpredsjednica. Osnivanje Zadruga projekt je zapošljavanja hrvatskih branitelja i dio je potpore Ministarstva branitelja, a tijekomove godine spomenutim projektima zaposlit će se 2000 branitelja.




Pisane vijesti