Potpredsjednica Vlade Kosor na Svečanoj dodjeli vatrogasnih vozila

Potpredsjednica Vlade i ministrica obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranka Kosor u ime Vlade RH uručila je danas ključeve 18 vatrogasnih vozila predstavnicima jedinica lokalne samouprave na svečanoj dodjeli vatrogasnih vozila iz vladinog Programa nabave 210 vatrogasnih vozila u razdoblju 2003. – 2009. za potrebe jedinica lokalne samouprave. Vozila su dodijeljena predstavnicima gradova Daruvara, Slavonskog Broda, Metkovića, Zaboka, Čakovca, Vrbovskog, Rijeke, Kaštela, Solina, Splita, Slatine, Vinkovaca, Vukovara, Benkovca, Zagreba, Samobora i Ivanić Grada.

Obraćajući se nazočnima, potpredsjednica Kosor zahvalila je vatrogascima na požrtvovnom radu i na svim spašenim životima i materijalnim dobrima. Također je poželjela je dobru vatrogasnu godinu sa što manje požara i što manjom potrebom korištenja novih vatrogasnih vozila.

Potpredsjednica Kosor je istaknula da ovo nije kraj i da treba još puno toga napraviti, među ostalim i novi Zakon o vatrogastvu. Tijekom 2008 planirano je isporučiti ukupno 36 vozila, danas ih je uručeno 18, a 18 vozila bit će uručeno u jesen, vjerojatno krajem listopada, nastavila je potpredsjednica.

U sustav vatrogastva Vlada RH i jedinice lokalne uprave i samouprave godišnje ulažu oko 1,2 milijarde kuna, kazala je potpredsjednica Vlade Kosor i dodala da nikada ne smije ponestati sredstava, snage i volje na tom području.

Na kraju prisjetila se svih hrabrih vatrogasaca s Kornata i poželjela da se takva tragedija nikada više ne ponovi.



Pisane vijesti