Potpredsjednica Vlade Kosor na svečanosti u povodu Dana antifašističke borbe

Potpredsjednica Vlade, ministrica obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti i izaslanica predsjednika Vlade, dr. sc. Ive Sanadera, Jadranka Kosor govorila je u ime Vlade RH na svečanosti u povodu Dana antifašističke borbe.
Potpredsjednica Vlade Kosor Istaknula je kako su pripadnici Prvog partizanskog odreda, koji su na današnji prije 68 godina u šumi Brezovica kod Siska u Hrvatskoj započeli borbu protiv fašizma, hrvatski antifašisti koji su se opredijelili za vrijednosti antifašizma, koji su se borili za slobodu i demokraciju, za dostojanstvo svakog čovjeka i hrvatskog naroda te zaslužuju naše poštovanje i trajno sjećanje.
Kazala je da hrvatska Vlada odlučno odbacuje i osuđuje svaki ekstremizam i totalitarizam, privržena je načelima antifašizma te je za hrvatsku Vladu neprihvatljivo i za svaku osudu bilo kakvo koketiranje sa simbolima i obilježjima iz vremena zla, jer nema opravdanja za mržnju, nesnošljivost i ekstremizam. Nema tog cilja koji se može opravdati zločinom naglasila je potpredsjednica.
Podsjetila je i na Domovinski rat u kojem su hrvatski branitelji dali svoje živote za slobodu, samostalnost i suverenost hrvatske države, Republike Hrvatske.
Potpredsjednica Kosor je rekla da Hrvatska čvrsto i odlučno stvara svoju europsku budućnost zasnovanu na temeljima antifašizma i Domovinskog rata.
Dodala je kako je dužnost i obaveza da se zlo nikada više ne ponovi, te da mlade generacije treba učiti kako univerzalne vrijednosti, kao što su sloboda, mir, demokracija i tolerancija ne poznaju granice, niti vrijeme.
Pozvala je sve okupljene i sve građane Republike Hrvatske da svi zajedno pridonesu općem dobru i napretku naše domovine, europske Hrvatske.
Vlada Republike Hrvatske pokrovitelj je obilježavanja Dana antifašističke borbe.




Pisane vijesti