Potpredsjednica Vlade Kosor posjetila je Osnovnu školu «Horvati»

Potpredsjednica Vlade, ministrica obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranka Kosor posjetila je danas Osnovnu školu «Horvati» na poziv Arijane Bačun, učenice osmog razreda.

U ime profesora i učenika potpredsjednici Vlade Jadranki Kosor, zahvalila je učenica Arijana Bačun i kazala da dolazak puno znači za sve učenike i da predstavlja veliku podršku svima, a posebice djeci s poteškoćama u razvoju. Zahvali učenice pridružila se i ravnateljica škole Biserka Matić-Roško, koja je još dodala da posjet smatraju osobitom naklonosti prema djeci s invaliditetom.

Potpredsjednica Vlade Jadranka Kosor, naglasila je da u ovoj školi ima puno razumijevanja za djecu s poteškoćama u razvoju, i ocijenila da uistinu pokazuju da smo svi različiti i svi jednaki.

Djelatnike škole potpredsjednica Vlade Kosor, izvijestila je da Ministarstvo obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti u suradnji s Vijećem Europe organizira pokretanje Kampanje Vijeća Europe za ukidanje tjelesnog kažnjavanja djece, koje će se održati u Zagrebu, 15. lipnja 2008. godine u Zagrebačkom kazalištu lutaka.

Učenici škole predstavili su se glazbenim programom i stilskim vježbama. U razgovoru s učenicima potpredsjednica Vlade Jadranka Kosor, odgovarala je na brojna pitanja o svojim školskim danima, studiju, djelovanju u Vladi i Ministarstvu.

Osnovna škola «Horvati» ima 311 učenika u 15 razrednih odjela, 21 učenik je s teškoćama u razvoju, 11 učenika s cerebralnom paralizom .

Učenici s cerebralnom paralizom potpuno su integrirani u redovnu nastavu, većina učenika ima asistente koje dijelom financira Ministarstvo obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti kroz projekt Udruge roditelja djece s posebnim potrebama Put u život.



Pisane vijesti