Potpredsjednica Vlade Kosor predala računala za sedam obitelji s osmero i više djece

Potpredsjednica Vlade i ministrica obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranka Kosor predala je danas u Virovitici računala za sedam obitelji s osmero i više djece iz Virovitičko-podravske županije.

ZAGREB/VIROVITICA, 20. veljače 2005. (Hina) - Potpredsjednica Vlade i ministrica obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranka Kosor predala je danas u Virovitici računala za sedam obitelji s osmero i više djece iz Virovitičko-podravske županije.

Time je, u sklopu projekta Ministarstva, računala dosad dobilo 327 od 496 obitelji s osmero i više djece, a podjela računala će se nastaviti, priopćilo je Ministarstvo.

Nabava osobnih računala za obitelji s osmero i više djece projekt je Ministarstva obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti u sklopu aktivnosti "Projekti za višečlane obitelji". Svrha je projekta svim obiteljima s osmero i više djece darovati osobno računalo kako bi se poboljšala kvaliteta njihova života.

Projekt se temelji na međunarodnim dokumentima i nacionalnoj politici i strategiji: Konvenciji UN-a o pravima djeteta, Nacionalnoj obiteljskoj politici i Prioritetnim aktivnostima za dobrobit djece od godine 2003. do 2005., stoji u priopćenju.



Pisane vijesti