Potpredsjednica Vlade Kosor s državnim tajnikom Kanade Jasonom Kenneyjaem

Potpredsjednica Vlade i ministrica obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranka Kosor sastala se danas u Vladi s državnim tajnikom Kanade Jasonom Kenneyem.

Potpredsjednica Vlade Jadranka Kosor zahvalila je kanadskoj Vladi na potpori pri dobivanju pozivnice za NATO. Također istaknula je da odnosi između dvije zemlje nikada nisu bili bolji te da se nada da će tako biti u budućnosti, a državni tajnik Kanade Jason Kenney je to potvrdio.

Istaknula je da je Hrvatska zemlja koja još uvijek osijeća posljedice rata, ali da je mnogo učinjeno na povratku izbjeglica i prognanika, te da je pri kraju obnova kuća.Govoreći i o brzi Vlade o nacionalnim manjinama, izdvojila je romsku nacionalnu manjinu i dodala da je u posljednje dvije godine proračun povećan za 500 posto. Spmenula je programe za zapošljavanje Roma i dodala da je broj romske djece u srednjim školama utrostručen. Državni tajnik Kenney naglasio je da je zadivljen napretkom Hrvatske, a da je pozivnica za NATO pravi pokazatelj tome. Također čestitao je na postignućima kad je riječ o romskoj nacionalnoj manjini i dodao da je pitanje Roma izazov za mnoge Europske države.

Na kraju potpredsjednica Kosor naglasila je da Hrvatska trenutno sudjeluje u 18 mirovnih misija i izrazila je žaljenje zbog kanadskih gubitaka u Afganistanu.



Pisane vijesti