Potpredsjednica Vlade Kosor s predstavnicima braniteljskih udruga iz Domovinskog rata

Potpredsjednica Vlade i ministrica obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranka Kosor sastala se danas u Ministarstvu obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti s predstavnicima braniteljskih udruga iz Domovinskog rata, a u povodu njihovog posjeta hrvatskim iseljenicima u Argentini. Prilikom susreta voditelj izaslanstva Krunoslav Samošćanec izvijestio je o događanjima vezanim uz projekt izložbe ratnih fotografija « Zagreb u Domovinskom ratu 1991. – 1992.» , čija je pokroviteljica bila potpredsjednica Vlade i ministrica hrvatskih branitelja Jadranka Kosor.
I ovom prilikom zahvalio je na pomoći i potpori pri realizaciji projekta održanog u tri grada Buenos Aries, Cordoba i Rosario i dodao da je izložba bila od velikog značaja za Hrvate koji žive izvan Domovine. Također prilikom njihovog boravka u Argentini uspostavljeni su dobri odnosi s ratnim veteranima Argentinske vojske naglasio je predsjednik Udruge Samošćanec. Osim izložbe hrvatsko izaslanstvo sudjelovalo je i na misi zadušnici za poginule hrvatske branitelje u Domovinskom ratu uz mnoštvo hrvatskih iseljenika i predstavnika dragovoljaca i veterana Domovinskog rata RH.
Potpredsjednica Vlade Kosor čestitala je izaslanstvu dragovoljaca i veterana Domovinskog rata RH i Udruzi dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Republike Hrvatske-Podružnica grada Zagreba na uspješno provedenom projektu i dala im potporu za njihove buduće projekte.
Na današnjem sastanku potpredsjednici Kosor upućen je poziv za svečanost u povodu obilježavanja «200. obljetnice osnutka Napoleonovih provincija» koja će se održati u listopadu u Francuskoj.




Pisane vijesti