Potpredsjednica Vlade Kosor s predstavnicima Udruga HVO-a

Potpredsjednica Vlade i ministrica obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranka Kosor primila je danas predstavnike Udruga obitelji poginulih i nestalih pripadnika HVO-a, Udruga hrvatskih ratnih vojnih invalida Domovinskog rata HVO-a, Udruga dragovoljaca i veterana Domovinskog rata HVO-a i Udruga oboljelih pripadnika od posttraumatskog stresnog poremećaja HVO-a.

Na sastanku se razgovaralo o provedbi Međudržavnog Sporazuma između Republike Hrvatske i Bosne i Hercegovine o pravima stradalnika Hrvatskog vijeća obrane.

Predstavnici Udruga zahvalili su potpredsjednici Vlade Jadranki Kosor za cjelokupni doprinos u realizaciji i donošenju Međudržavnog Sporazuma Republike Hrvatske i B i H kao i na uspješnoj provedbi Sporazuma kojim se omogućava zbrinjavanje ratnih vojnih invalida i obitelji zatočenih, poginulih i nestalih pripadnika Hrvatskog vijeća obrane. Ujedno su izrazili i zahvalnost na prošlogodišnjoj Uredbi o darivanju kuća i stanova za pripadnike HVO-a koji stanuju u objektima u državnom vlasništvu na područjima od posebne državne skrbi.

Razgovaralo se i o položaju Hrvata u Bosni i Hercegovini, a potpredsjednica Vlade Jadranka Kosor naglasila je da će Hrvatska i dalje ispunjavati ustavnu obavezu u potpori Hrvata u B i H kao konstitutivnog naroda u toj državi.



Pisane vijesti