Potpredsjednica Vlade Kosor s predstavnicima Zajednice udruge HVIDR-e Grada Zagreba

Potpredsjednica Vlade i ministrica obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranka Kosor susrela se danas s predstavnicima Zajednice udruge HVIDR-e Grada Zagreba.

Ministarstvo obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti financirat će izgradnju spomenika za invalide Domovinskog rata u suradnji s HVIDR-om Grada Zagreba kazala je potpredsjednica Kosor.

Razgovaralo se i o Fondu hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata te je predsjednik zagrebačke HVIDR-e Ivan Panđa, dao punu potporu u ime članstva Zajednice potpredsjednici Kosor koja je pozvala hrvatske branitelje koji imaju udjele u Fondu da ih ne prodaju 12. travnja, kad prestaje vrijediti moratorij na raspolaganje udjelima u Fondu. Gospodin Panđa je predložio da se organiziraju tribine na kojima bi se braniteljima ukazalo na važnost opstanka Fonda bez kojeg ne bi bilo stipendija za djecu branitelja koji pohađaju srednju školu ili fakultet.

Kao posebno bitno istaknuta je potreba za edukacijom članova braniteljskih udruga za ulazak Hrvatske u Europsku uniju.

Ministarstvo obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti i ove godine dat će potporu nastojanjima članova HVIDR-e na sudjelovanju na vojnom hodočašću u Lourdes.

Bilo je riječi i o stambenom zbrinjavanju HRVI-a, općim pitanjima vezanim uz branitelje, sustavu skrbi i pojedinačnim problemima.

Predsjednik zagrebačke HVIDR-e zahvalio je potpredsjednici Kosor na dosadašnjoj otvorenoj suradnji.



Pisane vijesti