Potpredsjednica Vlade Kosor u posjetu zadruzi Ponos

Potpredsjednica Vlade, ministrica obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranka Kosor posjetila je danas zadrugu hrvatskih branitelja Ponos iz Slunja. Govoreći o svojoj posjeti braniteljima zadrugarima potpredsjednica je kazala da na taj način daje potporu ovoj zadruzi, koja opravdava svoj naziv Ponos kao i svim drugim zadrugama.

Potpredsjednica Vlade Kosor podsjetila je da je do danas osnovano 227 zadruga, a ove godine su osnovane 73 nove zadruge za koje je Ministarstvo hrvatskih branitelja dalo potporu od po 150 000 kuna. Također kazala je da se uskoro očekuje završetak natječaja za dodjeljivanje potpora projektima zadruga hrvatskih branitelja koje osobito dobro rade, a njima Ministarstvo daje potporu u iznosu od 50 000 kuna. Obraćajući se nazočnim braniteljima, članovima Zadruga, naglasila je da je Ministarstvo na čijem je čelu posebno usredotočeno na rad zadruga i dodala da se osnivanjem zadruga ostvaruje višestruka korist, osim što se zapošljava branitelje, braniteljima koji imaju problema pruža se pomoć. Dodjelom financijske pomoći ne završava potpora zadrugama rekla je potpredsjednica i pojasnila da potpora tek tada počinje jer Ministarstvo prati rad zadruga i pomaže im. Zapošljavanjem branitelja kroz zadruge suzbija se predrasuda da hrvatski branitelji ne žele raditi i pokazuje se upravo suprotno, da branitelji žele raditi i da znaju, nastavila je. Potpredsjednica je zahvalila braniteljima koji rade u zadruzi i članovima njihovih obitelji i kazala da je to pravi primjer kako se branitelji bore u 2008. godini.

Uz pomoć Ministarstva obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti zadruga Ponos dobila je na korištenje novi poslovni prostor na području grada Slunja. Na novom prostoru zadruge predviđenom za aktivni odmor uređene su Off road Quad staze od 3, 7, i 15 km, biciklističke staze, staze za nordijsko hodanje, paintball igralište sa školom paintballa. Osim team buildingom zadruga se bavi proizvodnjom ljekovitog i aromatičnog bilja, ekološkim uzgojem kokoši (uzgoj brojlera i nesilica) i proizvodnjom konzumnih jaja.

Ivan Panić, predsjednik zadruge Ponos zahvalio je potpredsjednici Vlade i Ministarstvu na potpori.



Pisane vijesti