Potpredsjednica Vlade Kosor uručila ključeve dvadeset automobila

Potpredsjednica Vlade i ministrica obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranka Kosor uručila je ključeve dvadeset automobila za 100 – postotne hrvatske ratne vojne invalide iz Domovinskog rata I. skupine danas u prostorijama tvrtke Automaksimir.

Pozdravljajući hrvatske branitelje i članove njihovih obitelji potpredsjednica Kosor je kazala da današnjom podjelom automobila Ministarstvo obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti ispunjava svoju zakonsku obavezu prema 100 – postotnim hrvatskim ratnim vojnim invalidima. Ujedno na ovaj način iskazujemo poštovanje i zahvalnost hrvatskim braniteljima za njihovu žrtvu, a prije svega za slobodnu, samostalnu, demokratsku i europsku Hrvatsku naglasila je potpredsjednica Kosor.

U 2009. godini bit će dodijeljeno 119 automobila, to je investicija od gotovo 12 milijuna kuna. Od početka mandata ove Vlade od 2004. do 2008. dodijeljeno je 358 automobila za 100 – postotne HRVI-e I. skupine čija vrijednost je veća od 65 milijuna kuna.

Zahvalivši potpredsjednici hrvatske Vlade Jadranki Kosor i ministarstvu na čijem je čelu na dobroj suradnji na ovom projektu predsjednik Udruge 100 – postotnih hrvatskih ratnih vojnih invalida I. skupine Đuro Glogoški podsjetio je da se do mandata ove Vlade nije poštivala zakonska odredba prema kojoj 100 – postotni hrvatski ratni vojni invalidi svakih sedam godina imaju pravo na osobni automobil s ugrađenim prilagodbama.



Pisane vijesti