Potpredsjednica Vlade na dodjeli stanova stradalnicima rata u Sinju

Potpredsjednica Vlade i ministrica obiteljbranitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranka Kosor uručila je danas u Sinju ključeve i rješenja za useljenje u 16 stanova hrvatskim ratnim vojnim invalidima iz Domovinskog rata i članovima obitelji smrtno stradalih hrvatskih branitelja.

Potpredsjednica Vlade i ministrica obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranka Kosor uručila je danas u Sinju ključeve i rješenja za useljenje u 16 stanova hrvatskim ratnim vojnim invalidima iz Domovinskog rata i članovima obitelji smrtno stradalih hrvatskih branitelja. Pozdravljajući nazočne potpredsjednica Kosor rekla je kako se dodjelom ovih 16 stanova, ukupne površine preko 1200 m2 i vrijednosti 6.850.000,00 kuna, nastavlja provedba stambenog zbrinjavanja stradalnika iz Domovinskog rata, napomenuvši pritom kako je u Sinju u tijeku izgradnja još jednog stambenog objekta za stradalnike iz Domovinskog rata. Podsjetila je kako je pri kraju i stambeno zbrinjavanje 100%-tnih hrvatskih ratnih vojnih invalida I. skupine, kojih je u mandatu ove Vlade dosad stambeno zbrinuto 29, uz dvije kuće koje se još grade u Splitu i koje bi trebale dovršene do kraja ove godine. Istaknuvši kako je Domovinski rat bio pravedan, obramben i osloboditeljski, te kako se zasluge i doprinos hrvatskih branitelja nikada ne smiju zaboraviti, potpredsjednica Kosor poručila je kako briga o njima i njihovim obiteljima treba biti briga čitavog društva, od Vlade do lokalne uprave i samouprave.
Potpredsjednica Kosor položila je potom, s izaslanstvom Ministarstva obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti, vijenac ispred spomenika poginulim braniteljima u Domovinskom rata Grada Sinja i Cetinske krajine, a potom je posjetila i spomen sobu poginulih branitelja s tog područja gdje se, u vidu slikarskih radova, nalaze slike njih 96.




Pisane vijesti