Potpredsjednica Vlade na dodjeli stanova za hrvatske ratne vojne invalide u Benkovcu

Potpredsjednica Vlade i ministrica obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranka Kosor uručila je danas u Benkovcu ključeve i rješenja za useljenje u 30 stanova hrvatskim ratnim vojnim invalidima iz Domovinskog rata.

Potpredsjednica Kosor rekla je kako je riječ o investiciji vrijednoj oko 12 milijuna kuna, a u stanovima su zbrinuti hrvatski ratni vojni invalidi s od 50% do 20% utvrđenom invalidnošću. Uputila je pritom zahvalu Gradu Benkovcu na osiguravanju zemljišta za izgradnju stanova, rekavši kako su to dužne i druge jedinice lokalne uprave i samouprave gdje postoji potreba stambenog zbrinjavanja obitelji poginulih, zatočenih i nestalih hrvatskih branitelja i hrvatskih ratnih vojnih invalida, prema Zakonu o pravima hrvatskih branitelja i članova njihovih obitelji.

Potpredsjednica Kosor rekla je kako je od početka Domovinskog rata u stambeno zbrinjavanje obitelji poginulih, zatočenih i nestalih hrvatskih branitelja i hrvatskih ratnih vojnih invalida uložena 1 milijarda i 143 milijuna kuna, a stambeno je zbrintuo 3.682 obitelji poginulih, zatočenih i nestalih hrvatskih branitelja i hrvatskih ratnih vojnih invalida. Rekavši kako se stambeno zbrinjavanje navedenih kategorija kontinuirano nastavlja potpredsjednica Kosor najavila je izgradnju 150 stanova u Zadru, na području bivšeg vojnog objekta u Crvenim kućama. Također je najavila i skoru podjelu 32 stana u Virovitici, te stanova u Zlataru i Vukovaru.

Potpredsjednica Kosor rekla je kako je u mandatu ove Vlade stambeno zbrinuto i 36 hrvatskih ratnih vojnih invalida 100% I. skupine, a izgradnjom još jedne kuće u Varaždinu bit će dovršeno stambeno zbrinjavanje svih sadašnjih HRVI 100% I. skupine. Također je rekla kako su u dosadašnjem mandatu dodijeljena i 333 automobila za HRVI 100% I. skupine.

Potpredsjednica Kosor najavila je za 5. listopada ove godine početak isplate hrvatskim braniteljima na osnovu prevođenja za 2005. godinu prema novom Zakonu o pravima hrvatskih branitelja i članova njihovih obitelji.



Pisane vijesti