Potpredsjednica Vlade na dodjeli stanova za HRVI u Zlataru

Potpredsjednica Kosor rekla je kako su stanovi kupljeni odlukom Vlade RH iz prosinca 2006. godina u njima je zbrinuta jedna obitelj poginulog hrvatskog branitelja i osam hrvatskih ratnih vojnih invalida s utvrđenom invalidnošću od 70% do 20%.

Potpredsjednica Vlade i ministrica obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranka Kosor uručila je danas u Zlataru ključeve i rješenja za useljenje za devet stanova hrvatskim ratnim vojnim invalidima iz Domovinskog rata i članovima obitelji poginulih, zatočenih i nestalih hrvatskih branitelja. Potpredsjednica Kosor rekla je kako su stanovi kupljeni odlukom Vlade RH iz prosinca 2006. godine, a u njima je zbrinuta jedna obitelj poginulog hrvatskog branitelja i osam hrvatskih ratnih vojnih invalida s utvrđenom invalidnošću od 70% do 20%. Napomenula je kako je ukupna površina stambenog objekta oko 600 četvornih metara, a vrijednost investicije je oko 4,7 milijuna kuna.
Istaknuvši kako se stambeno zbrinjavanje hrvatskih ratnih vojnih invalida i članova obitelji poginulih, zatočenih i nestalih branitelja kontinuirano nastavlja potpredsjednica Kosor podsjetila je kako je u dosadašnjem mandatu Ministarstvo obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti riješilo 3.754 zahtjeva za stambeno zbrinjavanje hrvatskih ratnih vojnih invalida i članova obitelji poginulih, zatočenih i nestalih branitelja, za što je izdvojeno milijardu i 161 milijun kuna. Podsjetila je pritom kako je u dosadašnjem mandatu stambeno zbrinuto i 36 hrvatskih ratnih vojnih invalida 100% I. skupine, a izgradnjom još jedne kuće u Varaždinu u cijelosti će biti dovršeno stambeno zbrinjavanje svih HRVI 100% I. skupine.
Potpredsjednica Kosor osvrnula se i na činjenicu kako je izlistom dionica HT-a na burzi porasla vrijednost Fonda hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata i članova njihovih obitelji na 4,4 milijarde kuna, u odnosu na prethodnih 3,4 milijarde kuna.
Podsjetila je kako su iz dobiti Fonda hrvatskih branitelja osnovani Zaklada hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata i članova njihovih obitelji i Fond za stipendiranje hrvatskih branitelja i djece hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata i članova, te podsjetila kako se prijave za dodjelu stipendija Fonda za stipendiranje mogu podnijeti do 23. listopada ove godine.
Osim toga podsjetila je kako je početkom listopada započela isplata razlike hrvatskim braniteljima na osnovu prevođenja po novom Zakonu o pravima hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata i članova njihovih obitelji za 2005. godinu, te kako je isplata razlika na osnovu prevođenja za ovu godinu također u tijeku.




Pisane vijesti