Potpredsjednica Vlade na glazbeno-scenskom programu „Platit ćete Vukovar“ u Histrionskom domu

Potpredsjednica Vlade i ministrica obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranka Kosor nazočila je večeras u Histrionskom domu u Zagrebu glazbeno-scenskom programu pod nazivom “Platit ćete Vukovar” koji su, u povodu Dana sjećanja na žrtvu Vukovara 1991., organizirali glumačka družina “Histrioni” i Udruga zagrebačkih branitelja Vukovara.
Zahvaljujući organizatorima glazbeno-scenskog programa što se i na ovaj način prisjećaju stradanja Vukovara tijekom agresije 1991. godine, potpredsjednica Kosor zahvalila je na požrtvovnosti svim vukovarskim braniteljima koji su sudjelovali u obrani grada, pa tako i svim zagrebačkim braniteljima Vukovara. Zahvalila je na doprinosu i vukovarskim liječnicima i medicinskom osoblju koji su tijekom višemjesečne agresije brinuli za oko 4.000 ranjenih i bolesnih.
Potpredsjednica Kosor podsjetila je na 354 osobe iz Vukovara koje se još uvijek nalaze popisu zatočenih i nestalih hrvatskih branitelja i civila, na 938 osoba ekshumiranih iz najveće masovne grobnice na vukovarskom Novom groblju od kojih je najmlađa žrtva bila stara samo 6 mjeseci, kao i na 200 hrvatskih branitelja i civila ekshumiranih iz masovne grobnice na Ovčari među kojima je najmlađa žrtva imala 16 godina.
Prije početka programa potpredsjednica Kosor simbolično je predala predsjedniku Udruge zagrebačkih branitelja Vukovara Damiru Jašareviću novoizrađenu zastavu Udruge.




Pisane vijesti