Potpredsjednica Vlade na koncertu «Od srca srcu za vukovarsku bolnicu»

Potpredsjednica Vlade i ministrica obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranka Kosor nazočila je večeras u Zagrebu svečanom koncertu «Od srca srcu za vukovarsku bolnicu», organiziranom u povodu 150. obljetnice otvorenja prve bolnice u Vukovaru. Svečani koncert organizirali su Udruga branitelja, invalida i udovica Domovinskog rata djelatnika «Podravke», Udruga hrvatskih liječnika dragovoljaca Domovinskog rata 1990-1991 i Opća bolnica Vukovar, pod pokroviteljstvom Ministarstva obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti i Ministarstva zdravstva i socijalne skrbi.

Pozdravljući nazočne potpredsjednica Kosor istaknula je kako se i ovom prigodom prisjećamo stradanja Vukovara i vukovarske bolnice u Domovinskom ratu, kao i doprinosa djelatnika bolnice koji su tijekom okruženja grada skrbili za oko 4.000 ranjenika i bolesnika. Posebnu zahvalu uputila je ravnateljici bolnice dr. Vesni Bosanac i dr. Juraju Njavri. Potpredsjednica Kosor podsjetila je i na 340 osoba iz Vukovara koje se još uvijek nalaze na popisu zatočenih i nestalih branitelja i civila iz Domovinskog rata, kao i na 200 žrtava ekshumiranih iz masovne grobnice na Ovčari.

Nazočne su pozdravili predsjednik Udruge branitelja, invalida i dragovoljaca Doomovinskog rata djelatnika “Podravke” Mladen Pavković, predsjednik Udruge hrvatskih liječnika dragovoljaca Domovinskog rata 1990-1991 Juraj Njavro, te ravnteljica Opće bolnice Vukovar dr. Vesna Bosanac. Prije početka koncerta ravnateljica Opće bolnice Vukovar dr. Vesna Bosanac uručila je potpredsjednici Vlade i ministrici Jadranki Kosor priznanje i zahvalnicu za poseban doprinos i pomoć vukovarskoj bolnici.



Pisane vijesti